Bli med å skap inkluderende arbeidsplasser, vipps valgfritt beløp til 542 518

Månedlig mikronytt

Lille Blad sammen med Spiring på stand i Sofienbergparken.

Maja Heger
09.07.2021
Bilder: Jan Myrehagen og Maja Heger

Nyhøstede krydderurter fra Lille BladNyhøstede krydderurter fra Lille Blad

Spiring har i juni holdt aktiviteten i gang med ukentlige stands for å gjøre markedet oppmerksomme på prosjektet og varene våre. Vi har rigga oss til på Youngstorget, med informasjon og smaksprøver.

Da torget etterhvert ble fylt opp med storskjerm og sportsfantaster i forbindelse med fotball-EM, flytta vi oss til grønnere omgivelser i Sofienbergparken. Her er tempoet litt lavere, og trærne dessuten flere. Det gjør godt med skygge for sommersola midt i bykjernen.

Vi jobber også videre med å opprettholde kontakten med tidligere kunder – restauranter, kafeer og kantiner - nå som disse etterhvert forsøker å stable seg på beina igjen etter samfunnsnedstengninga.

Vi har siden sist dessuten knytta til oss flere samarbeidspartnere, som betyr mye for Spiring. Catering-leverandøren ISS har meldt sin interesse for å fortelle historien videre sammen med oss. Ved siden av det, vil vi i fortsettelsen jobbe side om side med den norske grønt-produsenten Lille Blad.

Smaksprøver på friske, smakfulle krydderurter fra Lille Blads produksjonslokaler i Askim er tilgjengelig på Spirings pop-up i parken, som fortsetter utover sommeren. Her får du naturligvis også smaksprøver på våre egne mikrogrønnsaker, samt noe attåt på en solskinnsdag!

Spiring vipps[Om Spiring]

Spiring.no på 1-2-3

Hvem er vi til for?

Spiring skal sysselsette folk med tidligere ruserfaring for å hindre tilbakefall til rus.

Hva gjør vi?

Opplæring innen lokal produksjon, salg og distribusjon av mikrogrønt.

Hvordan gjør vi det?

Individuelt tilpasset deltakelse og høy relevans til erfaring og motivasjon for hver enkelt som starter i spiring

Hvorfor gjør vi det?

Samfunnsøkonomiske besparelser, lavterskeltilbud for de som ønsker arbeid. Gi alle mulighet til å oppleve meningsfull tilhørighet gjennom det å være en bidragende part i samfunnet.