Spirings quinoa oppskrift

Bon apetit! Friske spirer i kosten er med på å piffe opp både smaken og næringsinntaket. Det fins mange spennende måter å benytte seg av spirene på, ved siden av bare rett på smørbrødet eller i salaten.

I dag har vi lånt en sprek oppskrift hos Nykvist, som gjør godt for helsa.

Quinoa-salat med spirer, granateple, avokado og nøtter:

1 dl quinoa

2 dl vann

1 granateple

1 avokado

Grovhakkede nøtter av fritt valg

2 ss linfrøolje eller olivenolje

1 ss sitronsaft eller annen syre, som eddikSalt + pepper

(valgfritt: et ørlite dryss med sukker)

Og sist, men ikke minst: Så mye reddikspirer (eller andre spirer) du ønsker. Gjerne minst en håndfull 🌱

Fremgangsmåte: Skyll quinoa-frøene i varmt vann og kok i ca 12 minutter. Ta kjelen av plata og la stå med lokk i tre minutter til. Avkjøl.

Bland quinoa-frøene med frøene fra granateple, avokadobiter, nøtter og linfrøolje.

Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Dryss spirene oppå, eller bland dem inn med alt det gode.

Denne smakfulle salaten kan spises alene, men er også fint tilbehør til grilla torsk og annen hvitfisk, eller frilandsgris og grasfôra storfe hvis du sverger til kjøttmat. Viltkjøtt er dessuten godt året rundt (spesielt med spirer)!

Godt feriemåltid i det grønne 🌱