Tommys erte- og solsikkesalat
En liten smak av sommer som er perfekt ved siden av fisk.
Dette trenger du
- 2 ss avokadoolje eller olivenolje
- 1 ss riseddik
- 1 hakket sjalottløk
- 50 gr ristede solsikkefrø
- 50 gr hakket fersk estragon
- En god neve erteskudd og solsikke spirer
- ¼ ts salt
- ¼ ts malt pepper
Slik går du frem
- Visp olje, eddik, sjalottløk, salt og pepper i en stor bolle.
- Legg til erte- og solsikkespirer, solsikkefrø og estragon
- Vend forsiktig og servèr til fisk eller kyling
Erter
Ertespirer smaker som milde sukkererter og kan brukes i stedet for, eller som tillegg til, andre grønnsaker. De kan brukes som dryss på supper, som salat, på stekt pizza, i smoothier eller på omelett. Og selvsagt på brødskiva. Spirene kan gjerne stå fremme på bordet som en snacks når du har lyst på noe friskt og godt! Ertespirer inneholder 20% protein, vitamin A, B1 og C og mineralene fosfor, sink og jern.
Solsikke
Spirene har en mild, nøtteaktig smak og er passer like godt i salater som wok. Om du ønsker å prøve noe nytt på brødskiva kan du mixe avocado, smøreost og solsikkespirer til smørepålegg i en kjøkkenmaskin. De inneholder mye A- og C-vitamin.
Andre tips fra Spiring.no
Spiring.no på 1-2-3
Hvem er vi til for?
Spiring skal sysselsette folk med tidligere ruserfaring for å hindre tilbakefall til rus.
Hva gjør vi?
Opplæring innen lokal produksjon, salg og distribusjon av mikrogrønt.
Hvordan gjør vi det?
Individuelt tilpasset deltakelse og høy relevans til erfaring og motivasjon for hver enkelt som starter i spiring
Hvorfor gjør vi det?
Samfunnsøkonomiske besparelser, lavterskeltilbud for de som ønsker arbeid. Gi alle mulighet til å oppleve meningsfull tilhørighet gjennom det å være en bidragende part i samfunnet.