Hvordan dyrke mikrogrønt selv?

Tommys flotte karse

Mikrogrønt er ganske enkelt å dyrke og noen er spiseklare allerede etter en uke. Spiring.no produserer og leverer mikrogrønt i større skala til flere restauranter og kantiner i Oslo-området bl.a ISS og 4Service. Du kan også dyrke frem mikrogrønt på en enkel måte hjemme. Mange har dyrket karse i barnehagen eller på skolen, og det er akkurat den samme metoden du kan bruke for å drive frem mikrogrønt hjemme. Vi i Spiring.no produserer mikrogrønt av erter, brokkoli, reddik, solsikke og karse og alle disse er ganske enkle å drive frem selv.

Mikrogrønt er lett å drive med og har mange fordeler.

Så enkelt er det å dyrke mikrogrønt

Du trenger:

Tøm vann i bunnen av brettet, og plasser tøystykket i brettet og la det suge opp vannet. Spre frø jevnt over matten, jo flere frø på matten – jo tettere blir avlingen. Unngå at frøene klumper seg sammen.

Vann frøene med en sprøyteflaske, dekk til med lokk eller et annet brett og sett i romtemperatur. Ta av lokket og vann med sprayflaske 1-2 ganger pr dag. Fjern lokket når du ser at vekstene har fått rotfeste. Eksponer spirene for lys etter noen dager i mørket, og vann daglig. Når de første bladene kommer kan du smake forskjellen på smak og modenhet fra dag til dag.

Spiretid og høsting varierer fra sort til sort, men når plantene har fått fin farge, høyde og smak som du ønsker er det på tide å høste!

Les også Tommys tips om lagring og oppbevaring av mikrogrønt.

Lykke til!

Andre tips fra Spiring.no