Mikrogrønt hva er det?

Mikrogrønt eller microgreens er enkelt forklart spiselige planter som dyrkes og høstes tidlig, ofte innen 14 dager. Mikrogrønnsaker er næringsrike og du kan enkelt selv dyrke dem inne, noe som er en super måte å få egne ferske grønnsaker selv på vinterstid.

Spiring.no produserer mikrogrønt til kantiner og restauranter i Oslo. Vi dyrker vertikalt i et tilfluktsrom på Alna i Vollaveien 19, og alt skjer inne i kunstig lys. Men hva er hydroponisk dyrking, hva er mikrogrønnsaker og hvordan fungerer dette egentlig?

Hvordan dyrker man mikrogrønt?

Vi opplever stadig spørsmål om hvordan man dyrker mikrogrønt og vil derfor lage en del artikler om akkurat det å produsere mikrogrønt, og det vi i Spiring.no gjør av mikrogrøntproduksjon siden det er en del nyskjerrige der ute.

Under vil du finne artikler om produksjon av mikrogrønt og hvordan du kan gå frem for å produsere egne mikrogrønnsaker.

Vertikal dyrking i høyden

Vertikal og hydroponisk dyrking

Vertikal dyrking i høyden er lurt og bruker lite vann. Vi i Spiring.no dyrker i høyden!

Mon 23 Oct 2023

Hva er hydrokultur?

Hva er hydrokultur?.

Hydropkultur eller dyrking i vann kan benyttes for produksjon av mikrogrønt som brokkoli, erter, karse solsikker og sennep.

Mon 28 Aug 2023

Hva er Mikrogrønnsaker

Hva er mikrogrønt / microgreens og hvordan dyrker jeg de?

Mikrogrønt er små grønsaksplanter. Mikrogrønnsaker har blader og er steget før planten er sterk nok til å bære frukt.

Wed 23 Aug 2023

Hvordan dyrke mikrogrønt selv.

Hvordan dyrke mikrogrønt selv.

Det er enkelt å dyrke mikrogrønt som er både godt og sunt hjemme. Dyrk erter, sosikke eller reddik som mikrogrønt på bare noen dager.

Wed 23 Mar 2022

Impact Startup

Vi er veldig glade for å være en del av Impact Startup allumniselskaper, og for å ha fått muligheten til å være en del av de sosiale initiattivene som Ferd har gitt støtte gjennom sitt akselerator program.