Spiring.no på stand i Sofienbergparken

Takk for at du tar deg tid til å lære mer om Spiring.no!

Vi er Spiring – produsent av kortreist og klimavennlig mikrogrønt med høy kvalitet. Vi ansetter mennesker i utenforskap, og vårt triple fokus er på både økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft.

Med base på Alna i Oslo, er vi kun sju minutter unna de nærmeste kundene våre. Mer kortreist blir det ikke!

Spiring ansetter rehabiliterte rusavhengige og bidrar til bærekraft og inkludering i samfunnet. All forskning tilsier at det å ha arbeid å gå til, er særdeles positivt for den psykiske helsen. Dette gjelder naturlig nok også tidligere rusavhengige. Vi gir muligheter for et anstendig liv og sparer samfunnet for ca. 2 millioner kroner årlig per år, per ansatt vi lykkes med. Hos oss i Spiring er det også rom for tilbakefall, for enkelte ganger kan tilbakeføring til et vanlig liv kreve flere forsøk.

Hydroponisk dyrking

Nils hjelper til

Vår hydroponiske dyrking gjøres innendørs, helt uten gjødning, i hyller med et sirkulært vanningsystem. Vann pumpes opp til øverste hylle, renner sakte nedover for å vanne alle plantene i hele dyrkehøyden, og deretter tilbake til en tank med pumpe på gulvet. Metoden bruker mindre vann enn tradisjonelle drivhus og har lavere CO2-avtrykk. Vi benytter komposterbare kokosmatter i stedet for jord, og gir plantene lys med egne lysarmaturer i hver hylle.

Om rusavhengighet

Fire personer knyttet til oss har erfaringer med rusavhengighet, hvor rus har ødelagt livene deres. To har vært i behandling og har slitt med å finne jobb på grunn av stigma og motstand. Tilbakefall er ikke uvanlig, og isolasjon øker risikoen for tilbakefall. Rusavhengighet resulterer i ødelagte relasjoner, splittelse av familier og i verste fall tap av liv. Å reintegrere disse menneskene i arbeidslivet sparer samfunnet for mangfoldige millioner av kroner hvert år, og er derfor meget god samfunnsøkonomi.

Historien om Spiring

mikrogrønt fra spiring.no startet i 2018, med en idé om å redusere tilbakefall til rus gjennom arbeid. Vi kunne sysselsette én person i 20 % stilling, ved å produsere og selge 20 kasser mikrogrønt ukentlig. Tidlig hadde vi kjente restauranter som Arakataka, Trattoria Popolare, Txotx Pintxos Bar og Le Benjamin i kundeporteføljen.

Vi samarbeider med Blå Kors - Steg for Steg-programmet for å skape nye nettverk for tidligere rusavhengige. En arbeidsplass hos oss er forutsigbar og trygg, med fokus på mestring. Vi tilbyr fire produkter (reddik, erter, brokkoli, sennep), alle til samme pris. Disse holder svært høy kvalitet, er velsmakende og sunne, og er egnet til garnityr i supper og kjøttretter, på smørbrød eller i salater.

Fremtiden

I de nærmeste årene ønsker Spiring å utvide virksomheten kraftig, og vi har intensjoner om å ha produksjon i alle 14 byer som Blå Kors har sine virksomheter i.

Ønsker dere å kjøpe mikrogrønt med mening, ring oss gjerne på 40232744 eller send en epost til [email protected].

Hvorfor velge Spiring.no?

FN-s Bærekraftsmål

Vi i Spiring fokuserer på FNs bærekraftsmål og her kan du lese litt om hvordan vi gjør dette.

Bestilling og levering

Her finner du informasjon om bestilling og levering av mikrogrønt med mening!

Lær mere om Spiring her

Impact Startup

Vi er veldig glade for å være en del av Impact Startup allumniselskaper, og for å ha fått muligheten til å være en del av de sosiale initiativene som Ferd har gitt støtte gjennom sitt akseleratorprogram.