Bli med å skap inkluderende arbeidsplasser, vipps valgfritt beløp til 542 518

Mikronytt Mai

VI ER I FARTA

Spiring holder hjulene i gang, og triller stadig fortere! Godt samarbeid både innad og med nye og gamle kunder, gir spennende resultater.

Maja Heger
13.05.2022

Vi er godt fornøyd med å være på plass i nye, hyggelige kontorlokaler i Aktivitetshuset K1 på Tøyen. Årets mørkere måneder har Spiring brukt til blant annet å tilpasse og finpusse våre nye dyrkningslokaler på Alnabru i Oslo. Vi jobber nå med å tilpasse lys- og vanningsforhold for mikrogrønnsakene våre. Optimale verktøy og rutiner for dyrking, renhold og distribusjon er under kontinuerlig utvikling.

Tommy's eklsusive smil, spiring.no

Bilde: Tommy byr på et av sine eksklusive smil under oppussinga av Spirings farm på Alnabru

I skrivende stund leverer vi omtrent 30 kasser mikrogrønt i uka, samt urter og salater fra Lille Blad. Vi produserer til de etablerte kantinelevereandørene ISS og 4Service, og er stolte over å kunne tilføye ærverdige Stortorvets Gjæstgiveri og Det Kongelige Hoff til vår nye kundeliste.

Vi er i dialog med flere nye kunder, samt våre gamle gode som er i ferd med å finne flyten etter pandemifølgene. Vi er glade for å ha fått gode tilbakemeldinger på det vi har levert hittil.

Denne måneden har vi mottatt 520 kasser som skal brukes til dyrking og utlevering av mikrogrønt fremover, så ambisjonsnivået er det lite å utsette på. For sommeren er planen å holde leveransen jevn på omtrent 50 kasser. Vi vil også tilby vareprøver til nye, potensielle kunder.

Vi jobber videre med å opprette en nettløsning, slik at kundene kan gå inn og bestille der. Flere av kjøkkensjefene våre ønsker naturlig nok spesifikke mikrogrønnsaker, mens andre kunder er fleksible. Vi ønsker å imøtekomme så mange som mulig. Følg med på Spiring.no fremover for lister over hva vi kan tilby.

Våre mikrogrønnsaker blir fremdeles levert levende, med minimalt av plastemballasje, produsert og distribuert under så bærekraftige forhold som vi for øyeblikket er i stand til å mestre.

Det kongelige Hoff. Tommy, Nicolai Lundgaard kjøkkensjef på slottet og Jan. Spiring.no

Bilde: Tommy, kjøkkensjef ved det Kongelige hoff Nicolai Lundgaard og Jan utenfor slottet

Spiring.no på 1-2-3

Hvem er vi til for?

Spiring skal sysselsette folk med tidligere ruserfaring for å hindre tilbakefall til rus.

Hva gjør vi?

Opplæring innen lokal produksjon, salg og distribusjon av mikrogrønt.

Hvordan gjør vi det?

Individuelt tilpasset deltakelse og høy relevans til erfaring og motivasjon for hver enkelt som starter i spiring

Hvorfor gjør vi det?

Samfunnsøkonomiske besparelser, lavterskeltilbud for de som ønsker arbeid. Gi alle mulighet til å oppleve meningsfull tilhørighet gjennom det å være en bidragende part i samfunnet.