Tommys erte- og solsikkesalat
05.10.2020 - Alfa Sommersol - Spiring.no

Tommys erte- og solsikkesalat

En liten smak av sommer som er perfekt ved siden av fisk.

Dette trenger du

SpireVipps 250kr til 542 518

Slik går du frem

  1. Visp olje, eddik, sjalottløk, salt og pepper i en stor bolle.
  2. Legg til erte- og solsikkespirer, solsikkefrø og estragon
  3. Vend forsiktig og servèr til fisk eller kyling

Tommys brokkolisalsa
06.07.2020 - Alfa Sommersol - Spiring.no

Tommys brokkolisalsa

Brokkoli er noen av de beste spirene man kan få. De smaker fantastisk sammen med Tex-Mex og derfor er denne salsaen definitivt verdt å prøve.

Dette trenger du

SpireVipps 250kr til 542 518

Slik går du frem:

  1. Kutt brokkolispirene og bland dem sammen med de andre ingrediensene i en passende bolle. Rør godt og tlsett salt om ønskelig.
  2. Server på taco, grillet fisk eller kyling. Du må gjerne bruke salsaen som dip til potet eller maischips

Tommys brukertips
24.06.2020 - Alfa Sommersol - Spiring.no

Tommys brukertips

Ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt (frukt.no) har spirende frø vært benyttet som mat i flere tusen år. Og selv om bønnespirer og alfalfaspirer er de mest vanlige her i Norge, så er det mange andre spiretyper som smaker godt og egner seg godt som tilbehør og krydder til mat. Tommy og Chan i Spiring.no produserer i hovedsak fire typer spirer: erter, solsikker brokkoli og reddik.

Tommy forteller at vi ønsker å produsere spirer som er næringsrike og kan brukes på mange måter. Hver spire er starten på noe som ville blitt en hel grønnsak dersom den fikk vokse ferdig sier Tommy.

De viktigste næringsstoffene til grønnsaken/spirene ligger i frøet. Dette gjør at spiren har en langt større konsentrasjon av næringsstoffer i forhold til en fullvokst grønnsak. Spirer er næringrike og gjør god mat enda bedre!

Hvordan bruke spirene

Spirene kan brukes rå, som garnityr/pynt på nesten alle retter. På smørbrød, i omeletter og salater gir de en god smaksopplevelse og en ekstra piff.

Brokkoli

Et brokkolifrø, som kan bli en hel brokkoli, inneholder mange nyttige næringsstoffer. Du kan spise dem som rå, stekt eller dampet. Prøv spirene som garnityr på brødskiven, i taco eller ved siden av sushi. De er også veldig gode i salater. Brokkolispirer inneholder blant annet magnesium som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

Reddik

Reddikspirene har en dyp, burgunder farge, og en knasende sprø konsistens. De er en god kilde til C-vitaminer og passer godt til asiatisk mat som wok, samt salater og andre blandede retter. De har en pepperrotaktig smak, og dette piffer opp retten.

Erter

Ertespirer smaker som milde sukkererter og kan brukes i stedet for, eller som tillegg til, andre grønnsaker. De kan brukes som dryss på supper, som salat, på stekt pizza, i smoothier eller på omelett. Og selvsagt på brødskiva. Spirene kan gjerne stå fremme på bordet som en snacks når du har lyst på noe friskt og godt!

Solsikke

Spirene har en mild, nøtteaktig smak og er passer like godt i salater som wok. Om du ønsker å prøve noe nytt på brødskiva kan du mixe avocado, smøreost og solsikkespirer til smørepålegg i en kjøkkenmaskin.

Tommys Tips
-