Klipping av mikrogrønt

Foto: Artelle Creative

Spring leverer til Norges sunneste kantiner

Personalrestaurantene Ms. Farmer hos Økern Portal vant «NM Sunn mat i kantina» mens ISS Nordea kom på andreplass. Spiring.no har i 2023 levert mikrogrønt til begge disse kantinene .

Alfa Sommersol
29.11.2023

Det er gledelig å se at vi i Spiring.no bidrar til sunn kantinemat. Vi leverer mikrogrønt til mange kantiner og personalrestauranter i Oslo og omegn. Vi har i 2023 levert mikrogrønt til de to sunneste kantinene i landet, Ms. Farmer på Økern Portal og ISS Nordea. Mikrogrønt er et næringsrikt og smakfullt alternativ til tradisjonelle grønnsaker, og det er en viktig del av et sunt kosthold.

Vi er svært stolte over å ha bidratt til at våre kunder har blitt kåret til Norges sunneste kantiner, Dette viser at det er mulig å tilby sunn og god mat i kantiner, selv på et kommersielt nivå.
André Sjørup Anker, daglig leder i Spiring.no

ISS Nordea har ukentlig en eller flere av Spiring.no mikrogrønt på menyen og gjestene har kommet med gode tilbakemeldinger på mikrogrønt typene brokkoli, karse, reddik og solsikke.

Fordeler med mikrogrønt

André Sjørup Anker med mikrogrønt

Mikrogrønt er en rik kilde til vitaminer, mineraler og antioksidanter. Det inneholder for eksempel mer vitamin C enn appelsiner, mer vitamin A enn gulrøtter og mer vitamin K enn brokkoli. Mikrogrønt er også en god kilde til fiber, protein og sink.

Spiring.no produserer mikrogrønt som har en mild og frisk smak som gjør det til et godt alternativ til tradisjonelle grønnsaker. Det kan brukes i salater, smoothies, sandwicher, omeletter og andre retter.

Bilde: André Sjørup Anker med mikrogrønt klare for levering.

Spirings bidrag til et sunnere samfunn

Vi produserer mikrogrønt lokalt på Alna og bringer varer ut i sentrum med lastesykkel. Vi bruker mye mindre vann, opptil 70% mindre enn konvensjonellt landbruk, og har også stort fokus på det sosiale ved å inkludere mennesker som opplever det å stå utenfor pga tidligere rusavhengighet eller psykiske utfrodringer.

Vi er stolte av å kunne bidra til et sunnere og mer bærekraftig samfunn, Jeg mener at alle har rett til en god jobb og et verdig liv. Dette kan alle bidra med ved å inkludere mennesker som opplever å stå utenfor.
André Sjørup Anker, daglig leder i Spiring.no

Spiring er et ideelt selskap som jobber for å skape arbeidsplasser for personer med tidligere rusproblemer. Selskapet har som mål å bidra til at disse personene kan leve et verdig og vanlig liv gjennom arbeid.

Hvorfor velge Spiring.no?

Spiring på 1-2-3

Spiring

Hvem er vi til for?

De med erfaring med rus som ønsker en meningsfull jobb og som vil samarbeide om vårt formål

Hva gjør vi?

Opplæring av produksjon, salg og distribusjon av mikrogrønt lokalt. Vi produserer mikrogrønt til restauranter og kantiner i lokalområdet.

Hvordan gjør vi det?

Minimumsdeltakelse og tilpasset relevans for hver enkelt som starter i Spiring.no

Hvorfor gjør vi det?

Enorme samfunnsøkonomiske besparelser, lavterskeltilbud for de som ønsker arbeid. Gi alle mulighet til å oppleve en meningsfull tilhørighet til samfunnet de bor i og være en viktig brikke i samfunnet.

FN-s Bærekraftsmål

Vi i Spiring fokuserer på FNs bærekraftsmål og her kan du lese litt om hvordan vi gjør dette.

Bestilling og levering

Her finner du informasjon om bestilling og levering av mikrogrønt med mening!

Lær mere om Spiring her

Impact Startup

Vi er veldig glade for å være en del av Impact Startup allumniselskaper, og for å ha fått muligheten til å være en del av de sosiale initiativene som Ferd har gitt støtte gjennom sitt akseleratorprogram.