Arbeidslivskonferansen med bærekraft i fokus Alfa Sommersol fra Spiring.no viser frem standen med mikrogrønt

Inspirerende Arbeidslivskonferanse med bærekraft i fokus

Årets Arbeidslivskonferanse «Bli bærekraftig eller forsvinn!» ble avholdt på OSLO EVENT HUB 5.juni. Her var det mange gode foredrag om bærekraftig arbeidsliv.

Alfa Sommersol
13.06.2024

Foredragene viste oss mange sider ved bærekraft i arbeidslivet og oppfordret hver og en av oss til å jobbe aktivt med bærekraft . Vi i Spiring.no var der med stand for å vise frem våre produkter og vårt bærekraftige arbeid.

På vår stand viste vi frem mikrogrønt med mening og fikk gode tilbakemeldinger på produktene vi hadde med oss, mikrogrønt brokkoli, solsikke, erter og sennep. Vi fikk informert og fortalt om hvordan vårt arbeid gir mulighet til tidligere rusavhengige og mennesker som står utenfor arbeidslivet samtidig som vi fikk knyttet nye kontakter. I tillegg til at vi stod på stand fikk vi med oss mange flotte foredrag.

Inspirerende foredrag om bærekraft

Petter Gulli i 12YEARS åpnet konferansen med et engasjerende foredrag om hvorfor verden trenger hver enkelt av oss. Han understreket at de viktigste målgruppene i bærekraftsarbeidet er våre egne ansatte, ikke kundene eller samarbeidspartnerne.

Maria Peltokangas fra Corporate Good fremhevet at bærekraft må gjøres forståelig for medarbeidere. Hun understreket at bærekraft ikke må bli en festtale, men en del av arbeidshverdagen.

Camilla Skjelsbæk Gramstad, bærekraftsansvarlig i Elkjøp Nordic AS, delte hvordan Elkjøp arbeider mot en mer bærekraftig og sirkulær modell innen elektronikkbransjen. Hennes presentasjon viste konkrete tiltak og langsiktige mål for en grønnere fremtid.

Trygve Ulset fra NHO avsluttet med å snakke om økonomisk bærekraft. Han oppfordret til å ta ansvar for den grønne omstillingen og ga innsikt i hvordan NHO jobber for at deres medlemmer skal kunne skape økonomisk og bærekraft.

Hanne-Lene Dahlgren i Team Tomorrow snakket om hvordan å kommunisere om bærekraft uten å grønnvaske, og samtidig inspirere kunder og ansatte til å være med.

Konferansen ga oss verdifull innsikt og nye ideer. Ida Ianke og Simployer Norge hadde laget et supert opplegg for oss som deltok på denne inspirerende konferansen. Vi ser frem til å ta i bruk det vi har lært, og fortsette vårt arbeid for en bærekraftig fremtid.

Om Spiring.no

Spiring.no er en produsent av kortreist og klimavennlig mikrogrønt av høy kvalitet. Vi ansetter mennesker i utenforskap, og vi fokuserer på både økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft.

Vi ansetter rehabiliterte rusavhengige, og bidrar til inkludering i samfunnet. Forskning viser at arbeid er positivt for psykisk helse, også for tidligere rusavhengige. Vi gir muligheter for et anstendig liv, og sparer samfunnet for ca. 2 millioner kroner årlig per ansatt vi lykkes med. Hos oss i Spiring er det også rom for tilbakefall, da tilbakeføring til et vanlig liv kan kreve flere forsøk.

Vårt prosjekt støtter FNs bærekraftsmål 3, 8 og 10, og vi er stolte av vårt bidrag til et bærekraftig samfunn.

Hvorfor velge Spiring.no?

Spiring på 1-2-3

Spiring

Hvem er vi til for?

De med erfaring med rus som ønsker en meningsfull jobb og som vil samarbeide om vårt formål

Hva gjør vi?

Opplæring av produksjon, salg og distribusjon av mikrogrønt lokalt. Vi produserer mikrogrønt til restauranter og kantiner i lokalområdet.

Hvordan gjør vi det?

Minimumsdeltakelse og tilpasset relevans for hver enkelt som starter i Spiring.no

Hvorfor gjør vi det?

Enorme samfunnsøkonomiske besparelser, lavterskeltilbud for de som ønsker arbeid. Gi alle mulighet til å oppleve en meningsfull tilhørighet til samfunnet de bor i og være en viktig brikke i samfunnet.

FN-s Bærekraftsmål

Vi i Spiring fokuserer på FNs bærekraftsmål og her kan du lese litt om hvordan vi gjør dette.

Bestilling og levering

Her finner du informasjon om bestilling og levering av mikrogrønt med mening!

Lær mere om Spiring her

Impact Startup

Vi er veldig glade for å være en del av Impact Startup allumniselskaper, og for å ha fått muligheten til å være en del av de sosiale initiativene som Ferd har gitt støtte gjennom sitt akseleratorprogram.