Bli med å skap inkluderende arbeidsplasser, vipps valgfritt beløp til 850 690

Spirings tips til oppbevaring av mikrogrønnsaker

Oppbevaring av mikrogrønnsaker

Pass på godsakene! Alle grønnsaker varer lenger hvis du lagrer dem ordentlig, og mikrogrønnsaker fra Spiring.no er ikke noe unntak.

Å opprettholde fuktighet er en viktig del av å holde mikrogrønt friskt og knasende.

En av de beste og enkleste måtene å lagre dem på er å legge dem mellom fuktige papirhåndklær og deretter forsegle dem i en plastpose eller beholder.

Hvis du lagrer Spiring.no mikrogrønnsaker på denne måten, bør du forvente at de holder seg bra i kjøleskapet i opptil en uke.

Det er best å la mikrogrønt være i kjøleskapet helt til de brukes på tallerkenen eller i oppskriften. På den måten tørker de ikke ut eller visner før du får servert dem.

Her er noen ekstra tips for å få mikrogrønnsaker til å vare så lenge som mulig.

1. Hold dem kjølige

Mikrogrønnsaker bør oppbevares kjølig eller helst på sval, rundt 10-12 grader. Hvis du oppbevarer på sval kan mikrogrønt fint holdes opptil en uke etter at de er spiseklare. Normale kjøleskap har vanligvis ikke mulighet for sval og om du setter grønnsakene i kjøleskap vil holbarheten likevel være god

2. Hold dem utenfor sollys

Microgreens elsker lys når de fremdeles vokser. Men når du høster dem, er det best å holde dem utenfor direkte sollys.
Å utsette noen varianter av mikrogrønnsaker for sollys etter at de er høstet, kan endre smak og utseende.

3. Vask dem forsiktig

Det er lurt å skylle mikrogrønnsaker før du spiser dem, akkurat som andre grønnsaker. Men mikrogrønt kan lett ødelegges, så de må håndteres med forsiktighet.

Du trenger ikke drukne dem. Bare skyll dem lett i kaldt vann og kjør dem eventuelt forsiktig gjennom en salatsnurrer for å tørke dem av hvis du har en.

Det er best å vaske mikrogrønnsaker rett før bruk, ikke før du oppbevarer dem i kjøleskapet. Ellers kan de bli for fuktige og forringes raskere.

4. Vent med å høste til du trenger dem

Hvis du selv dyrker mikrogrønnsaker, vil de være ferskeste hvis du venter med å høste dem til like før du skal spise dem. Hvorfor oppbevare dem i kjøleskapet når du kan få dem friske rett fra jorden?

De fleste mikrogrønnsaker kan vente et par ekstra dager på å bli høstet, men det er best å planlegge måltidene når de skal være klare.

5. Høst med et skarpt verktøy

Bruk en skarp saks eller en kjøkkenkniv og lage rene kutt ved bunnen av stammen hvis du selv høster mikrogrønnsaker. Du kan spise røttene, men vi anbefaler ikke å spise røttene.

Tommy

Bli med å skap inkluderende arbeidsplasser, vipps valgfritt beløp til 850 690

Andre tips fra Spiring.no

Impact Startup

Vi er veldig glade for å være en del av Impact Startup allumniselskaper, og for å ha fått muligheten til å være en del av de sosiale initiattivene som Ferd har gitt støtte gjennom sitt akselerator program.