
Smørdampet brokkoli mikrogrønt
En veldig enkel og smakfull bruk av brokkoli mikrogrønt
Bon apetit! Friske spirer i kosten er med på å piffe opp både smaken og næringsinntaket. Det fins mange spennende måter å benytte seg av spirene på, ved siden av bare rett på smørbrødet eller i salaten.
I dag har vi en sprek oppskrift som gjør godt for helsa.
1 dl quinoa
2 dl vann
1 granateple
1 avokado
Grovhakkede nøtter av fritt valg
2 ss linfrøolje eller olivenolje
1 ss sitronsaft eller annen syre, som eddikSalt + pepper
(valgfritt: et ørlite dryss med sukker)
Og sist, men ikke minst: Så mye reddik-mikrønt du ønsker. Gjerne minst en håndfull 🌱
Du kan selvfølgelig også benytte deg av andre mikroønnsaker som brokkoli, karse, solsikke eller erter.
Fremgangsmåte: Skyll quinoa-frøene i varmt vann og kok i ca 12 minutter. Ta kjelen av plata og la stå med lokk i tre minutter til. Avkjøl.
Bland quinoa-frøene med frøene fra granateple, avokadobiter, nøtter og linfrøolje.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Dryss Spirings mikrogrønt oppå, eller bland dem inn med alt det gode.
Denne smakfulle salaten kan spises alene, men er også fint tilbehør til grilla torsk og annen hvit fisk, eller frilandsgris og grasfôra storfe hvis du sverger til kjøttmat. Viltkjøtt er dessuten godt året rundt (spesielt med mikrogrønt)!
Godt feriemåltid i det grønne 🌱
Reddik-mikrogrønnsaker har en dyp, burgunder farge, og en knasende sprø konsistens. De er en god kilde til C-vitaminer og passer godt til asiatisk mat som wok, samt salater og andre blandede retter. De har en pepperrotaktig smak, og dette piffer opp retten.
En veldig enkel og smakfull bruk av brokkoli mikrogrønt
En deilig oppskrift på kremet brokkolisuppe, toppet med friske brokkoli mikrogrønt for ekstra smak og næring.
Delikat smoothie med brokkoli mikrogrønt for en god start på dagen