Tommys pesto
Denne enkle pestooppskriften er full av deilig mikrogrønt og har en smak som passer perfekt til en rekke forskjellige retter.
Bland i fersk pasta og tilsett noen friske tomater eller bruk til pizza, grillede grønnsaker, eller bare smør på toast med et posjert egg. Pesto er veldig allsidig og er veldig bra for deg også! Nyt Spiring.no mikrogrønnsaker.
Ingredienser
- 500g Spiring.no solsikke mikrogrønt
- 250g basilikum
- 1 fedd hvitløk, knust
- 1/2 sitron presset
- 100g ristede pinjekjerner
- 1dl olivenolje
- Salt og pepper
Hvordan
-
Legg alle ingrediensene i en blender, tilsett mikrogrønt, basilikum, hvitløk, sitronsaft og olivenolje.
-
Bland til en smørbar pasta.
-
Juster smaken - tilsett salt, pepper, olivenolje og mer sitronsaft for å oppnå konsistensen og smaken du ønsker.
-
Kos deg med det samme eller oppbevar i en lufttett, beholder i kjøleskapet i opptil 5 dager.
Om du ønsker en litt annen smak på pestoen kan du legge til revet parmesan eller erstatte basillikum med spinat eller grønnkål.
Solsikke
Spirene har en mild, nøtteaktig smak og er passer like godt i salater som wok. Om du ønsker å prøve noe nytt på brødskiva kan du mixe avocado, smøreost og solsikkespirer til smørepålegg i en kjøkkenmaskin. De inneholder mye A- og C-vitamin.
FOTO: https://unsplash.com/@alienowicz