Hydroponisk innendørs anlegg med spirende brokkoli, erter, solsikker og reddik

Hydrokultur

I følge Store Norske Leksikon er hydrokultur eller hydroponisk dyrking å dyrke planter i næringsløsning uten jord. Næringsløsningen må da inneholde alle de stoffene som plantene trenger. Hydrokultur altså en metode for dyrking av planter uten jord, ved hjelp av løsninger som bruker vann med mineraler og næringsstoffer for å drive frem planten.

Alfa Sommersol
28.08.2023

De næringsstoffene som brukes i hydrokultur kan komme fra mange ulike kilder som fiskeekskrementer, husdyrgjødsel, kunstgjødsel eller kunstig næring.

Vi i Spiring.no dyrker mikrogrønt med hydroponi. Vi benytter kokosmatter som gromedium og vi produserer i hovedsak brokkili, reddik, karse, erter og solsikker. Men man kan også dyrke andre planter som salater, urter, tomater, paprika og marihuana.

Fordeler ved hydrokultur

Hydroponisk dyrkning tilbyr mange fordeler, en av dem er en mindre bruk av vann. For å dyrke 1 kg tomater i jord kreves 400 liter vann, men ved hjelp av hydroponisk dyrkning behøver man bare 70 liter.

På grunn av vannmangel, vil det i fremtiden være mulig å dyrke egen mat ved hjelp av hydroponi i tøffe miljøer uten mye tilgjengelig vann.

Spiring bruker hydroponisk dyrking til å bl.a dyrke mikrogrønt av typene brokkoli, erter, reddik, karse, sennep og solsikker. Vi dyrker innendørs i et tilfluktsroom på Alna i Oslo og leverer til lokale restauranter og kantiner.

I tillegg til å dyrke i vann er det vanlig å dyrke vertikalt gjerne i hyller. Les mer om vertikal dyrking her

Hva kan man dyrke Hydroponisk?

Man kan dyrke mange forskjellige planter hydroponisk, alt fra salat og urter til chili, tomat og andre planter som bærer frukt. Vi i Spiring dyrker i vann, men røttene står ikke i vann hele tiden. Våre produkter er mikrogrønt som brokkoli, reddik, solsikke og erter og høstes etter en til to uker.

Hvorfor velge Spiring.no?

Spiring på 1-2-3

Spiring

Hvem er vi til for?

De med erfaring med rus som ønsker en meningsfull jobb og som vil samarbeide om vårt formål

Hva gjør vi?

Opplæring av produksjon, salg og distribusjon av mikrogrønt lokalt. Vi produserer mikrogrønt til restauranter og kantiner i lokalområdet.

Hvordan gjør vi det?

Minimumsdeltakelse og tilpasset relevans for hver enkelt som starter i Spiring.no

Hvorfor gjør vi det?

Enorme samfunnsøkonomiske besparelser, lavterskeltilbud for de som ønsker arbeid. Gi alle mulighet til å oppleve en meningsfull tilhørighet til samfunnet de bor i og være en viktig brikke i samfunnet.

FN-s Bærekraftsmål

Vi i Spiring fokuserer på FNs bærekraftsmål og her kan du lese litt om hvordan vi gjør dette.

Bestilling og levering

Her finner du informasjon om bestilling og levering av mikrogrønt med mening!

Lær mere om Spiring her

Impact Startup

Vi er veldig glade for å være en del av Impact Startup allumniselskaper, og for å ha fått muligheten til å være en del av de sosiale initiativene som Ferd har gitt støtte gjennom sitt akseleratorprogram.