Tommy's erte- og solsikkesalat oppskrift fra Spiring.no

Tommys salat med erter og solsikke

En liten smak av sommer som er perfekt ved siden av fisk. Med mikrogrønt som gir deg smaken av sukkererter og nøtter.

Dette trenger du

Bli med å skap inkluderende arbeidsplasser, vipps valgfritt beløp til 850 690

Slik går du frem

  1. Visp olje, eddik, sjalottløk, salt og pepper i en stor bolle.
  2. Legg til erte- og solsikke-mikrogrønt, solsikkefrø og estragon
  3. Vend forsiktig og servèr til fisk eller kyling

Erter

Erteskudd eller mikrogrønt-erter smaker som milde sukkererter og kan brukes i stedet for, eller som tillegg til, andre grønnsaker. Mikrogrønt kan brukes som dryss på supper, som salat, på stekt pizza, i smoothier eller på omelett. Og selvsagt på brødskiva. Mikrogrønnsaker kan gjerne stå fremme på bordet som en snacks når du har lyst på noe friskt og godt! Erteskudd inneholder 20% protein, vitamin A, B1 og C og mineralene fosfor, sink og jern.

Solsikke

Spiring.no leverer solsikker, mikrogrønt som er tykke og sprø, med en nøtteaktig og mild smak. Mikrogrønt av solsikker passer godt i salater, wok og på brødskiven. Solsikke mikrogrønt er kilde til mange vitaminer og mineraler. Våre solsikkespirer er svarte solsikkefrø hvor skallene lett slipper planten. Om du ønsker å prøve noe nytt på brødskiva kan du mixe avocado, smøreost og mikrogrønt-solsikker til smørepålegg i en kjøkkenmaskin. De inneholder mye A- og C-vitamin.

Hvordan dyrke solsikkespirer selv?

Solsikkespirer eller mikrogrønt er manges favoritt. De er mild på smak, sprø og saftige og er ikke så vanskelig å få til heller, det tar bare litt tid. Omtrent en uke etter at du legger frøene i bløt kan du høste. Solsikker dyrker du enkelt frem. For det beste resultatet så bør du kjøpe gode frø fra leverandører som LOG eller NorGro.

Du kan selvfølgelig også bruke andre frø som fuglefrø som kan kjøpes i butikken.

Her har du en god fremgangsmåte på hvordan du kan dyrke mikrogrønt selv

Andre tips fra Spiring.no

Impact Startup

Vi er veldig glade for å være en del av Impact Startup allumniselskaper, og for å ha fått muligheten til å være en del av de sosiale initiattivene som Ferd har gitt støtte gjennom sitt akselerator program.