
Miniportrettet: Trym Hagen
Intervju med gartnerimedarbeider Trym Hagen, som forteller om sin opplevelse av Spiring.no som arbeidsplass og hvordan de støtter ansatte som vil holde seg rusfrie.
Miniportrettet: Thomas Frøseth
Kokk i kantine: Thomas Frøseth, kjøkkensjef på Nordea-huset - Food court.
Alfa Sommersol
30.04.2024
Jeg heter Thomas Frøseth og er kjøkkensjef på Nordea-huset i Oslo og jobber for ISS. Vår personalrestaurant har ca. 800 spisende gjester daglig. Vi på Nordea er brennende opptatt av bærekraft og kortreist mat. Både kunder og ansatte jobber daglig for å bli bedre i alt vi gjør, for å nå våre mål. Vi serverer alle retter på tallerkener.
Vi ønsker å gi våre gjester den beste opplevelsen og samtidig et godt, næringsrikt og allsidig måltid. Lunsjen skal være en viktig del av dagen for våre gjester, i en travel hverdag. Vi ønsker å også inspirere gjestene til å spise sunt, og jobber aktivt for å øke inntaket av frukt og grønt, grove kornprodukter og sjømat. Vårt arbeid ga oss en 2. plass i NM i sunn mat 2023.
Bildet viser hvordan mikrogrønt fra Spiring.no både pynter opp og smaksetter maten ved Nordea-husets personalkantine. FOTO: Perica Andrejevic.
Vi har et enormt fokus på bærekraft. Vi har gjort mange små og store grep for å nå våre mål. Jeg kan nevne noen: Vi veier og sorterer all søppel (mat, plast, papp, glass, restavfall) og vi veier også tallerkensvinnet etter gjestene. Dette førte til at vi i 2022 ble vinner av matredderprisen fra Q-Meieriene, for vårt arbeid med bærekraft og reduksjon av matsvinn.
For å få økt kontroll på tallerkensvinn har vi også innført en normal størrelse på retter, så kan gjestene eventuelt velge en større porsjon om ønskelig. I restauranten serverer vi hver dag en salat der vi bruker opp rester, igjen for å ikke ha for mye matsvinn. Det å kunne servere mat med høy kvalitet er viktig for oss, og vi har stort fokus på å benytte oss av økologiske og kortreiste råvarer. Vi har alltid et stort utvalg av vegetariske retter.
Vår «Food Court» er det første serveringsstedet i Norden som ble Svanemerket etter de nye, skjerpede og ambisiøse miljøkravene. Dette er en lisens som gis til de miljømessig beste innenfor sin bransje, og dette er noe vi er veldig stolte av.
Det er ekstremt viktig med god kvalitet på råvarene. Den kvaliteten får du best ved å bruke kortreiste og økologiske råvarer fra leverandører, som Spiring.no. Det er vanskelig å få et godt resultat om råvarens kvalitet ikke er bra.
Mikrogrønt er først og fremst svært næringsrikt, men det er også veldig dekorativt. Vi på Nordea bruker veldig mye mikrogrønt i våre retter. Det kan være som pynt på en varm rett, og på påleggsfatet eller i salaten som smak og næring. Mikrogrønt gjør seg best rått, for å bevare form, farge og næring. Et tips er å bruke mikrogrønt i sunne smoothies, og for å sette en ekstra spiss på alle typer måltider.
Intervju med gartnerimedarbeider Trym Hagen, som forteller om sin opplevelse av Spiring.no som arbeidsplass og hvordan de støtter ansatte som vil holde seg rusfrie.
André ønsker Eva velkommen som praktikant hos Spiring
André Anker fremmer sosial bærekraft og skaper muligheter gjennom å ansette tidligere rusavhengige. Les mer om Spiring.no sitt arbeid for inkludering!
👍 Sosialt engasjement: Vi jobber for å gi mennesker med tidligere rusproblemer en mulighet til å komme tilbake til samfunnet. Våre medarbeidere får opplæring og støtte som kan hjelpe dem å holde seg rusfrie.
🌱 Sunt og bærekraftige: Spiring.no mikrogrønt er en rik kilde til vitaminer, mineraler og antioksidanter. De er også en god kilde til fiber, protein og sink. I tillegg er vår produksjonsmetode svært bærekraftig.
😋 God smak: Mikrogrønt fra Spiring.no er alltid ferske og har smaker som gjør dem til et godt alternativ til tradisjonelle grønnsaker. De kan brukes i salater, smoothies, sandwicher, omeletter og andre retter.
Solsikkespirer mikrogrønt er perfekt som topping på smørbrød, i salater, eller på supper.
Karse Mikrogrønt har en tydelig smak som er litt pepperaktig eller nesten som reddiker
Mikrogrønt av erter eller erteskudd smaker som milde sukkererter og kan brukes i stedet for, eller som tillegg til, andre grønnsaker.
De med erfaring med rus som ønsker en meningsfull jobb og som vil samarbeide om vårt formål
Opplæring av produksjon, salg og distribusjon av mikrogrønt lokalt. Vi produserer mikrogrønt til restauranter og kantiner i lokalområdet.
Minimumsdeltakelse og tilpasset relevans for hver enkelt som starter i Spiring.no
Enorme samfunnsøkonomiske besparelser, lavterskeltilbud for de som ønsker arbeid. Gi alle mulighet til å oppleve en meningsfull tilhørighet til samfunnet de bor i og være en viktig brikke i samfunnet.
Vi i Spiring fokuserer på FNs bærekraftsmål og her kan du lese litt om hvordan vi gjør dette.
Her finner du informasjon om bestilling og levering av mikrogrønt med mening!
Vi er veldig glade for å være en del av Impact Startup allumniselskaper, og for å ha fått muligheten til å være en del av de sosiale initiativene som Ferd har gitt støtte gjennom sitt akseleratorprogram.